LXR® Workout

LXR® Strength Workout

LXR® workout  is geen toverdrank, maar een elixer van traditioneel hard werken op jouw niveau, vermengd met een beetje luxe. LXR® (spreekt uit: elixer) is een elixer waar de beste ingrediënten van het verleden versmelten met een moderne trainingsaanpak. Dit betekent back to basics, maar in een kort tijdsbestek: functionele krachttraining, waarbij we alle grote spiergroepen trainen en afsluiten met HIIT, in slechts 30 minuten! Door wekelijks LXR®-strength te volgen, ben je fitter, strakker en sterker in no-time!

Wat is LXR®-strength?

Tijdens LXR®-strength werk je met de LXR® sandbag (6 tot max. 15 kg); dé fitnesstool van dit moment. Je voert functionele bewegingen uit zoals bijvoorbeeld squats, lunges, presses, swings en hipbridges. In combinatie met het enthousiasme van de LXR®-instructeur en de lekkere beats van de muziek word je gemotiveerd om maximaal rendement uit je training te halen en vliegen de 30 minuten voorbij!

Voor wie is LXR®-strength?

 • Door de relatief simpele oefeningen is de les te volgen door jong en oud, beginnend en gevorderd. Je kunt gemakkelijk de intensiteit van de oefeningen verlagen of uitdagender maken, door je beweging kleiner of groter te maken. Iedereen kan dus op zijn of haar niveau mee doen!
 • De LXR® sandbag is beschikbaar in verschillende maten: van 6, 9, 12 of 15 kg, je kiest zelf met welk gewicht jij aan de slag gaat. Liever starten zonder bag? Dat kan uiteraard ook!
 • LXR® is een les op de maat van toffe, motiverende muziek, wat je afleidt van het zware werk. De choreografie is relatief simpel waardoor de les gemakkelijk voor iedereen te volgen is.

Hoe ziet een LXR®-strength workout eruit?

Alle functionele basics komen aan bod: squats, lunges, pushing, pulling en rotations. De workout bestaat uit 6 tracks, waarbij elke track zijn eigen kenmerk heeft:

 1. Warming Up
  Tijdens de warming up wordt het lichaam opgewarmd en komen alle basisoefeningen aanbod.
 2. Lower body
  Oefeningen zoals squats, lunges en deadlifts wisselen elkaar af en zorgen dat jouw billen en benen optimaal getraind worden!
 3. Upper Body
  Oefeningen in bijvoorbeeld een superset van push-ups, rows, presses, waarbij je je gehele upperbody traint.
 4. Total body
  Tijdens deze track pakken we zowel lower- en upperbody als je core aan!
 5. HIIT
  Je een-na-laatste track, waarbij je nog even de vetverbranding extra aanspreekt, door de hartslag maximaal omhoog te krijgen via HIIT. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tabata of EMOM met oefeningen zoals burpees, jumping jacks en mountain climbers; maar alles op jouw niveau!
 6. Floorwork
  Afsluitend richting de grond, trainen we voor stalen buikspieren!

HITT training workout

LXR® Mobility Training

Flexibiliteit is essentieel om gezond en pijnvrij te kunnen bewegen in het dagelijks leven en de sport. Zowel mentale als lichamelijke stress, eenzijdig bewegen of overbelasting kunnen ervoor zorgen dat onze flexibiliteit wordt beperkt, wat kan leiden tot blessures. LXR® Mobility is een 15 minuten durende workout die je helpt spierherstel te bevorderen en flexibiliteit te verbeteren.

Tijdens de workout combineren we stretch technieken met foam rolling. Foam rolling is een zelf-massagetechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een foam roll. Het stimuleert de doorbloeding in de spier en helpt om  gevoelige “knopen” uit je spieren te masseren. In een stretch flow verlengen we de spieren die we met de foam roll  hebben gemasseerd voor optimale flexibiliteit en een sneller spierherstel.

LXR® Mobility is een perfecte manier om snel te herstellen van de LXR® Strenght workout, maar kan ook als losse workout worden gevolgd.

De voordelen van LXR® Mobility op een rijtje:

 • Snel spierherstel na een zware training.
 • Voorkomt blessures en bevordert flexibiliteit.
 • Ervaar ultieme ontspanning en voel je lichamelijke en mentale stress verdwijnen.

VIND EEN LXR® TRAINING BIJ JOU IN DE BUURT

Ben je benieuwd geworden naar de andere groepslessen van House of Workouts? Bekijk ze hier!

LXR op Facebook LXR op Twitter LXR op Google Plus LXR op Instagram