Weet jij wat Foam Rolling is?

foam rolling

De ervaringen van Borke met foam rolling

De eerste keer dat ik met Foam Rolling aan de slag ging….. Wauw! Dat is in 2 woorden te beschrijven: Auw en Fantastisch!
En nee die weg was niet altijd even soepel maar naar mate je de foam roll vaker gebruikt is het een routine geworden en gaat pijn over in fijn. Vaak genoeg heb ik steunend en kreunend en met tranen in mijn ogen gefoamrolled.

Wat is Foam Rolling?

Foam Rolling is een zelf- massage techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een foam roll. Foam rolling stimuleert de doorbloeding in de spieren en kan helpen om gevoelige ‘knopen’ uit je spieren te masseren. Je hebt dus eigenlijk geen masseur meer nodig. Foam Rolling wordt ook toegepast tijdens de LXR® training workout.

Self Myofascial Release (SMR)

SMR is een proces waarbij met behulp van zelfmassage de flexibiliteit van het spierweefsel wordt geoptimaliseerd en spierspanning wordt gereduceerd. Met behulp van de foam roll wordt druk gezet op het spierweefsel en het omringende bindweefsel. En dit kan als zeer pijnlijke worden ervaren geloof mij ik kan het weten…..
Door de druk ontstaat er een spanning- verlagende reactie in de spier en worden triggerpoints, littekenweefsel en verklevingen aangepakt. Hierdoor krijg je ook meer ruimte in de gewrichten en kan je optimaal bewegen.

Moet je Foam Rollen voor of na je training?

Persoonlijk vind ik het fijn om het te gebruiken als warming-up voor de training. Ik doe dit wel in combinatie met dynamische stretches. Hierdoor kan groter en makkelijker en minder pijnlijk bewegen. De belangrijkste punten voor mij zijn kuiten, bovenbenen, bil en schouders. Deze spiergroepen gebruik het meest bij mijn sport (ijshockey). In het begin kreeg ik van mijn teamgenoten rare blikken maar kijken is meedoen en er is nu een grote groep die meedoet. Het is simpelweg aanstekelijk.

Maar als cooling down in combinatie met statische stretches voelt het goed om de vermoeide spieren vol met afvalstoffen te helpen te herstellen. Nu ik aan het schrijven ben, besef ik me pas dat ik dit te weinig doe. Ik moet dit gewoon structureel gaan doen.

‘Make it part of your Routine’. Duzzzzzz werk aan de winkel! Ook eens proberen? Vraag aan de rechterkant meer informatie aan of vind hier een club bij jou in de buurt.

Een antwoord op “Weet jij wat Foam Rolling is?”

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

LXR op Facebook LXR op Twitter LXR op Google Plus LXR op Instagram