Ontbijten voor of na je workout?

ontbijt voor je workout

De ontbijt-tip van Borke

Sporten en eten gaat hand in hand met elkaar. Ik krijg vaak de vraag van mijn leden “wat kan je nou het beste eten ‘s-Ochtends voordat je gaat sporten?” en  “moet je wel eten voor het sporten of is het beter nadat je gesport hebt?”

Als eerste: het ontbijt is super belangrijk!  Reden hiervoor is dat het lichaam zich tijdens het slapen heeft  hersteld en dat kost energie en bouwstenen. Om de tekorten van het lichaam aan te vullen moet je eten (zie het als je rijdt met je auto van Amsterdam naar Parijs je moet tanken anders doet de auto niks).

Ten tweede eet niet vlak voor het sporten (anders kan het zijn dat je het nog een keer kan herkauwen tijdens het sporten). Geef het lichaam de kans om het eten te verwerken.

Dat wat je eet moet goed verteerbaar zijn anders moet het lichaam te hard werken om alles om te kunnen zetten in nuttige bouwstenen, en dat zal je merken tijdens het sporten.

Het ontbijt wat ik graag neem is:
Havermout 50 gr, met half water en half melk, 1 geprakte banaan, 1 handje ongebrande noten mix en 2 theelepels kaneel.  (+/- 450 Cal)

Dit geeft mij genoeg energie om ‘s-ochtends te kunnen knallen tijdens het lesgeven.
Ik ben geen keukenprinses en ik weet niet hoe je je bord havermout nog mooier kan maken maar dit is het resultaat.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

LXR op Facebook LXR op Twitter LXR op Google Plus LXR op Instagram