Een interview met Mastertrainer Geert

geert van poppel mastertrainer lxr

Geert van Poppel is geboren op 10-01- 1980 in Heinkenszand, een klein plaatsje in Zeeland. Daarna woonde hij in Soest waar hij zijn middelbare school heeft gedaan (VWO). Op zijn 19e ben verhuisde hij naar Rotterdam voor de opleiding fysiotherapie. Nu woont hij al een tijdje met veel plezier in Amsterdam en is hij niet alleen de choreograaf maar ook de Mastertrainer van LXR®. In dit interview geeft hij een antwoord op al je vragen.

Wat is je sportgeschiedenis?

Ik zat als kind op voetbal en atletiek. Twee keer per week trainen en op zaterdag en zondag wedstrijden. Toen ik iets ouder was, koos ik voor atletiek. Vanaf mijn 16e begon ik met fitness. Later heb ik verschillende fitness opleidingen gedaan en ben ik groepslessen gaan geven. Nu probeer ik zo gevarieerd mogelijk te trainen en combineer ik krachttraining met yoga, hardlopen snowboarden en surfen.

Wat doe je als LXR® choreograaf en Mastertrainer?

Als LXR® choreograaf ben ik verantwoordelijk voor het ontwerp van de training: Ik bedenk de oefeningen, probeer verschillende combinaties uit en zoek de perfecte muziek voor de workout. Als LXR® Mastertrainer ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de LXR® basis opleiding.

Waar haal je je inspiratie vandaan voor een nieuwe LXR® release en de muziek?

Ik zoek muziek die mij een extra kick geeft tijdens het sporten. Dat kan een ordinaire beukplaat zijn, maar ook wat subtielere muziek, die je net dat juiste gevoel geeft. Voor een extra beleving tijdens de workout gebruik ik graag muziek die ik tijdens het uitgaan of op festivals en concerten hoor.

Met wie sport jij het liefst of sport je het liefst alleen?

Ik sport meestal alleen als ik naar de gym ga. Verstand op nul en gaan. Yoga doe ik graag met mijn broer of een goede vriend. Als ik ga hardlopen heb ik ook het liefste wat gezelschap.

Als je sport, volg je dan altijd groepslessen of doe je ook andere dingen?

Ik doe wel eens een groepslesje mee, zoals yoga, indoor cycling of Pump.

Sport je wel eens buiten? Zo ja, wat zijn je tips voor in de winter?

Hardlopen doe ik alleen buiten. Ik ben geen loopband type. Tips? Kies een mooie droge heldere winterdag en blijf binnen als t regent. Nee, grapje…  als t regent is het ook lekker lopen.

Hoe vaak sport je zelf en hoe vaak per week geef je les?

Ik sport ongeveer 5x per week en geef momenteel  1-2 lessen per week. Daarbij komen nog verschillende opleidingen die ik geef.

Wat is je favoriete after workout meal/snack?

Na de training is mijn favoriete recovery snack een eiwit shake met maca, cacao en banaan.

Wil jij net als Geert, trainer worden van één van de House of Workouts programma’s? Bekijk dan op de website welke House of Workouts opleiding bij jou past.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

LXR op Facebook LXR op Twitter LXR op Google Plus LXR op Instagram