Mastertrainer Dennis zijn favoriete LXR® oefening

LXR

Mijn favoriete LXR® oefening

Laatst werd mij gevraagd naar mijn meest favoriete LXR® oefening van. Zoals jullie weten is LXR® een mix van HITT training, functionele training, stretch en mobility.

Alle bewegingen die wij doen tijdens de les hebben zijn doel en in deze korte intensieve les trainen wij ons gehele lichaam! De oefeningen in de LXR® zijn functioneel en de mobilityles, met een stuk foamrolling, zorgt voor een zeer goede stretch en ontspanning in 15 minuten.

De LXR® training en haar oefeningen zijn niet de makkelijkste, daarom is het van belang dat de instructeur niet alleen goed lesgeeft, maar ook helpt met de juiste uitvoering hiervan. Zo kan de deelnemer nog meer uit zijn of haar training halen, waardoor zij nog beter resultaat uit deze training haalt!

De clean and press

De oefening die dit nogmaals benadrukt is de clean and press! De clean and press is een oefening waarmee je meerdere spiergroepen aanspreekt. Van hamstrings tot aan de onderrug en van de core tot aan de schouders. De oefening bestaat uit 2 losse delen en in deze blog laat ik je exact zien hoe je hem op de juiste manier uitvoert.

De Clean and Press in de LXR® les gaat nog meer uit van een maximale ROM (Range of Motion). Beheers je deze beweging goed, dan zie je dat je naast alle spiergroepen die je traint, ook flink je hartslag omhoog gaat. Het voordeel hiervan is dat je veel calorieën verbrand.

Kom staan in je set positie. Je voeten in squat positie en je hebt de LXR® sandbag in de horizontal grip. Breng nu de bag in een upright row omhoog en flip de bag voor de borst terwijl je een kleine squat maakt, dit is fase 1.
In fase 2 strek je jezelf uit en strek je ook je armen in een shoulder press. Belangrijk is dat je goed naar voren kijkt en goed spanning houd op je core en je rug goed recht en op spanning houd.

Laat hierna je bag weer zakken, je vangt hem op in een kleine squat, waarna je weer de bag in een omgekeerde upright row naar beneden duwt waarbij je helemaal naar beneden kan zakken in een deadlift…. Hierna inzet van herhaling 2….

De Clean and Press is een explosieve beweging, waarbij je continu moet letten op je houding en techniek. Het aanspannen van je core hiervan is essentieel.

Heel veel plezier met deze oefening en go for it!!

favoriete LXR® oefening favoriete LXR® oefening favoriete LXR® oefening

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

LXR op Facebook LXR op Twitter LXR op Google Plus LXR op Instagram