LXR® trainer Borke geeft tips

Borke pt

Borke Erades is geboren in Leiden en woont nu in Sassenheim. Het is een slimme jongeman met een grote passie voor sport en bewegen. Het was daarom heel logisch voor Borke om met zijn havo diploma op zak de opleiding CIOS te gaan volgen. Hij koos voor de hoofdvakken bewegen en hulpverlenen en combineert deze twee disciplines als LXR® trainer. Hij geeft je een aantal handige tips om altijd te kunnen sporten.  Regel 1: er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding.

Wat is je sportgeschiedenis?

Tijdens mijn CIOS carrière heb ik gewerkt op een sportschool waar ik zomertraining gaf en dat is mij altijd bij gebleven, lekker buiten sporten. Ik heb aerobics opleidingen gevolgd en gegeven. Vanaf 2003 ben ik freelance lesgever en in 2004 ben ik een PT-bedrijf gestart. Sinds 2014 ben ik Goalie coach van het Ned u-14 ijshockey-team en ben hun vaste Dryland trainer. Ook heb ik aan het begin meegewerkt aan het ontwikkelen van LXR®.

Wat vind jij zo tof aan LXR®?

LXR® is zo’n toffe les omdat je in zeer kort tijdsbestek je hele lichaam traint. Je pusht jezelf elke keer weer om beter te doen en als je dan klaar bent dan ben je moe maar voldaan! Top!

Met wie sport jij het liefst of sport je het liefst alleen?

Als ik sport doe dat graag in team verband (ijshockey) ik ben keeper.

Sport je wel eens buiten? Zo ja, wat zijn je tips voor in de winter?

Ik geef buiten bootcamp en niks is fijner dan (buitenspelen) frisse lucht. Regel 1: er bestaat geen slecht weer alleen slechte kleding.

Tip: trek vooral veel laagjes aan!

Hoe vaak sport je zelf en hoe vaak per week geef je les?

Ik geef zo’n 10 uur in de week groepsles en train gemiddeld zo’n 2 uur per week voor ijshockey.

Heb jij nog tips om sporten te combineren met als je op vakantie bent of laat jij je sportschoenen altijd thuis?

Als ik op vakantie ga neem ik altijd sportschoenen en kleding mee. Niks is makkelijker dan met een timer oefeningen te doen of een stukje te gaan hardlopen. Behalve op wintersport, dan neem ik niks mee.

Bekijk hier de het profiel van Borke Erades als Master Trainer voor LXR® training.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

LXR op Facebook LXR op Twitter LXR op Google Plus LXR op Instagram