Maak kennis met LXR® master trainer Dennis van der Hoeven

"<yoastmark

LXR Mastertrainer Dennis van der Hoeven

LXR Mastertrainer Dennis van der Hoeven komt uit Zoeterwoude. En hij woont sinds tien jaar in Hazerswoude Rijndijk vlakbij Leiden. Na zijn tijd bij het Korps Mariniers is hij begonnen met het werken in een sportcentrum. Dit motiveerde hem om zijn fitness diploma’s en groepsles diploma’s te halen. Dennis ambities zijn groot en hij heeft inmiddels ruim tien jaar een eigen sportcentrum: Sport2Bfit. Hij is ontzettend enthousiast over LXR® en verteld je in dit interview waarom.

Wat is je sportgeschiedenis?

Vroeger was ik een echte duuratleet. Ik deed mee met triatlons en duathlons (lopen-fietsen-lopen) Daarnaast deed ik altijd krachttraining, maar ik vind eigenlijk alles leuk. Mountainbiken, racefiets, klimmen en sport en spel buiten.

Wat doe je als LXR® Master trainer?

Als master trainer van LXR® geef ik zo’n 10 uur per week een High Intensity Interval Training met een daarop aansluitende Mobility training.  Dit zorgt samen voor een perfecte workout. Door mijn ervaring als fitnesstrainer weet ik dat sporten om meer gaat dan alleen hard werken. Veel mensen gaan sporten om zowel fysiek fitter te worden als mentaal. Lekker stoom afblazen naar een dag hard werken. Ik help ze om dit op een verantwoorde manier te doen.

Wat vind jij zo tof aan LXR®?

Het toffe aan LXR® is dat het vernieuwend is! Een les van mix van kracht, cardio en functioneel training, waarna je daarna ook nog kan kiezen om mobiliteit en lenigheid te trainen.

Hoe onderscheid LXR® zich van andere groepslessen naar jouw mening?

LXR® onderscheid zicht van andere groepslessen omdat het een combinatie is tussen kracht, cardio en mobility. Tegenwoordig zien we veel jongeren die ongecontroleerd te werk gaan als het gaat om krachttraining. LXR® brengt verschillende disciplines samen waardoor je je lichaam traint op een verantwoorde manier. Van onze leden krijg ik ook vaak te horen dat het vernieuwends is en dat ze na deze training weten wat er met functioneel trainen wordt bedoeld.

Met wie sport jij het liefst of sport je het liefst alleen?

Het liefste sport ik met mijn maat! Hij is ook mijn compagnon, maar ik ga ook net zo graag zelf even hardlopen of een rondje krachttraining doen.

Hoe vaak sport je zelf en hoe vaak per week geef je les?

Ik sport het liefste elke dag, ook al is het maar heel even. 10 uur per week geef ik aan groepslessen en dit is zeer afwisselend, maar pak zeker 1 rustdag in de week.

Wat is jouw favoriete after workout snack/meal en waarom?

Na mijn training een eiwit shake en verder probeer ik  gewoon “normaal” te eten.

Wil jij net als Dennis, LXR trainer worden? Bekijk dan de website van House of Workouts.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

LXR op Facebook LXR op Twitter LXR op Google Plus LXR op Instagram