Hoe motiveer je als LXR® instructeur je (nieuwe) deelnemers?

LXR® instructeur nieuwe deelnemers

Lanceer jij binnenkort LXR® op de club? LXR® instructeur Borke geeft je tips voor de lancering en hoe je deelnemers te motiveren voor de les!

In mijn optiek moet je je kunnen verplaatsen in de (nieuwe) deelnemers. Je weet, alles wat onbekend is, is eng/spannend/onbemind. Dus belangrijk voor jouw als LXR® instructeur is dat je:

Aanspreekbaar/benaderbaar: Zijn is één van de sleutels voor zowel voor de les als na de les. Maak als  met je deelnemers een praatje van te voren, leg uit wat LXR® voor les is en wat ze kunnen verwachten. Drink na de les gerust een kop koffie en praat met je deelnemers. Vraag hoe ze de les vonden en wat ze lastig vonden, hierdoor heb jij weer input voor de volgende keer als ze bij jou in de les staan.

Aandacht: Wij als LXR® instructeur zijn entertrainers dat houdt in; wij trainen de deelnemers maar moeten ook aandacht geven. Kijk naar je groep en anticipeer op je deelnemers. Zorg ervoor dat je les een feestje is!

Coach: Tijdens je les je deelnemers en probeer ze beter te maken door ze te verbeteren en informatie te geven. Leg uit waarom je een bepaalde oefening doet. Waar is het goed voor, wat train je ermee en waar moeten ze het voelen?  (wat, waarom & voordeel)

Motiveer/Stimuleer: Je deelnemers om het beste uitzicht zelf te halen maar stimuleer ze ook om nog een stapje harder te gaan. “Don’t complain, enjoy the pain”

Spiegel: Houd je deelnemers een spiegel voor. Waar komen ze vandaan en wat laten ze nu zien? Als je traint wordt je sterker en beter en ga je het nog leuker vinden! “We are progress junkies”

 

LXR deelnemers motiveren

Hoe hou je het leuk en hoe werf je nieuwe leden voor de LXR® training?

Lancering: Zorg dat je lanceerdagen organiseert op de club. Kondig aan via posters/nieuwsbrief/Facebook/Instagram wanneer je lanceert. Op zo’n dag kun je bijvoorbeeld een mix van verschillende nieuwe lessen maken en in blokken geven. Hierdoor laat je je leden op een speelse manier kennismaken met nieuwe programma’s en kun je ze enthousiasmeren. Zorg ervoor dat zo’n lanceerdag een heus feestje wordt met eventueel een borrel en een hapjes achteraf, altijd gezellig!

Thema: Om je lancering extra leuk te maken kun je er ook een thema aan koppelen of er zelfs een themaweek van maken met elke LXR® les van die week een ander thema. Thema’s die je zou kunnen gebruiken zijn: boys only, girls only, valentijn, kerst.

Special request  LXR® week: Laat je deelnemers een “Best Of LXR®” maken van de LXR® nummers die zij leuk vinden en stel zo de training samen. Hierdoor hebben zij de muziek gekozen en dat vinden ze prachtig!

LXR® Challenge: Je kunt ook een challenge als les organiseren. Laat je deelnemers battelen en zorg voor leuke prijzen voor de nummer 1, 2 en 3.

LXR® Bring a friend: Wat vaak ook goed werkt is een Bring a friend actie. Zorg voor kaartjes die je kunt uitdelen aan je deelnemers en zij kunnen deze aan vrienden geven. Zij kunnen op vertoon van het kaartje gratis met de les meedoen. Hierdoor heb je ook kans op nieuwe leden.

En last but not least! Zorg voor exposure! Zeker in tijd waar we nu zitten is social media van groot belang dus maak foto’s en korte impressiefilmpjes van wat je doet als LXR® instructeur. Hierdoor kunnen nieuwe mensen zien wat het is en nodigt het uit om mee te doen.

 

En vergeet niet……… “YOU ARE YOUR ONLY LIMIT”

#seeyounexttime #lxrforlife

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

LXR op Facebook LXR op Twitter LXR op Google Plus LXR op Instagram