Héy ken jij (fit met) Iris al?

fit met iris lxr training

Interview met Iris de Goede (Fit met Iris)

Iris (bekend van Fit met Iris) is 22 jaar en afgestudeerd aan de HBO- opleiding Voeding en Diëtetiek, maar dat is niet het enige wat ze doet. Naast diëtist is ze ook nog eens orthomoleculair lifestyle/vitaliteitscoach coach en personal trainer. Fit met Iris is geen klassieke diëtiste, maar heeft hier haar eigen moderne draai aan gegeven. Ze kijkt niet alleen naar voeding maar naar iemands gehele gezondheid. Om zelf in balans te blijven, volgt ze natuurlijk ook haar eigen adviezen op. Of zoals ze het zelf zou zeggen: “practice what you preach!”

Waar komt je interesse voor sport en voeding vandaan?

De grote interesse komt  grotendeels uit het feit dat ik met voeding mijn PCOS-klachten heb kunnen verminderen. Met een vitale, gezonde levensstijl kan ik de schade beperken. Het is overigens ook een keuze die mij intens gelukkig maakt en mij élke dag weer een energieke boost geeft. Het is namelijk zo veel meer dan simpelweg je eigen voeding bereiden, wat zonnegroetjes en een gewicht optillen. Het is een levensstijl en het levert zelfvertrouwen, geluksmomentjes, kennis, energie en kracht. Ook vind ik het erg bijzonder hoe je met bepaalde voeding klachten kunt verminderen. Het menselijk lichaam is erg bijzonder! Dit wilde ik graag overbrengen op meer mensen, vandaar mijn blogs op www.fitmetiris.com en al mijn tips op mijn instagramaccount @fitmetiris. Ik wil zo veel mogelijk mensen inspireren en motiveren om lief te zijn voor hun lichaam!

Wat vind je van LXR®?

Geweldig! Ik kan er niet over ophouden haha. Ik vind het ontzettend leuk dat ik bij het team hoor en de exclusieve les mag geven in de sportschool waar ik werk. Ik ben persoonlijk al erg fan van 30 minuten trainingen waarbij je effectief traint. Daarnaast, gezien mijn medische achtergrond, weet ik hoe goed het is voor je lichaam om niet té lang intensief te sporten. Ook ben ik erg fan van het stukje mobility. Lekker stretchen, goed ademhalen en met de LXR® foamroller je doorbloeding stimuleren d.m.v een zelfmassage. Ideaal!

Hoe vaak per week sport je? En wat doe je dan?

Ik probeer elke dag meer dan 12.000 stappen te zetten omdat ik een zittende baan heb in mijn praktijk.  Je kunt mij daarnaast ook vaak in de fitness vinden voor effectieve trainingen (HIT), soms een lesje XCO en daarnaast loop ik ook graag buiten (alleen in de zon haha, ik ben een echte mooi-weer-loper). Ook ben ik nu aan het trainen voor de Alpe D’Huez. Deze manier van trainen wissel ik af met yoga. Voor mij is dit de ideale balans tussen body, mind en soul. Ook vind ik rust en herstel net zo belangrijk als mijn trainingen zelf. Denk aan: stretchen, foamrolling, ademhaling en actief herstel.

Wat betekent sport voor jou?

Sporten is voor mij ‘inspannende ontspanning’. Het geeft me een extra boost, focus én meer energie. Voor mij is sport méér dan alleen dat ‘zogenaamde droomlichaam’ creëren. Ik vind het één van de beste manieren om jezelf te ontwikkelen. Het helpt je om (meer) stappen buiten je comfort te zetten. Richting die zone waar ‘the magic happens’.

Ik word door sport mentaal, fysiek én sociaal sterker; oftewel die beste versie van mijzelf! Je wordt namelijk niet alleen sterker in de sportschool, maar óók daar buiten.

Wat is de gouden tip voor een gezond en gebalanceerd bestaan?

,,Laat je niet gek maken door alles wat er wordt gezegd in de gezondheidswereld. Er wordt zoveel geroepen. Doe wat goed voelt voor jou, iedereen is uniek! Er zijn overal verleidingen, dus soms iets nemen wat buiten de basis van puur en onbewerkt valt zorgt ervoor dat de boog niet altijd gespannen blijft. Balans betekent namelijk óók er een echte levensstijl van maken en ervoor zorgen dat je dit de rest van je leven vol kunt houden. In mijn woordenboek komt daarom het woordje dieet niet voor. Het is een leefstijlverandering die geen einddatum kent!

Hoe zie jij je toekomst?

Dat zie ik vanzelf wel haha! Ik hoop in ieder geval dat ik in mijn praktijk veel mensen mag blijven helpen met hun gezondheidsklachten en ik kan én mag blijven sporten (Lekker veel LXR® training geven).  Daarnaast wil ik wel wat nieuwe studies volgen. Diabetes type 2 omkeerbaar maken en orthomoleculair bewegingsmasseur staan o.a. op mijn lijstje! Je bent immers nooit uitgeleerd!

Één laatste tip van Iris

Mijn tip: creëer een voedingspatroon dat is afgestemd op jou als persoon én wat past bij jouw gewenste doelstellingen. Het gaat er uiteindelijk om wat werkt voor jou! Dat motto hou ik ook aan voor mijn cliënten. Eet bijvoorbeeld elke dag groente en fruit in alle kleuren van de regenboog, kauw elke hap minimaal 15 keer, eet zittend, beweeg, lach zo veel mogelijk en geniet!’’

Wordt net als Fit met Iris, trainer van deze House of Workouts programma! Bekijk de website van House of Workouts.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

LXR op Facebook LXR op Twitter LXR op Google Plus LXR op Instagram