Get fit for summer with LXR®: het is nog niet te laat!

lxr summer body

De fabels en feiten over het creëren van een Summer body

Met de zomer in aantocht is het weer traditioneel dringen in de sportschool. De “dip” na de goede voornemens van de jaarwisseling is achter de rug en alle pijlen zijn nu gericht op het creëren van een “summer body”. Aangemoedigd door motivational quotes in de categorie “get fit for summer” werken we ons zich in zweet om de laatste winterkilo’s te dumpen. In de hoop weer in de bikini of zwembroek van vorige jaar te passen. Men zegt wel eens: A Summer Body is Made in Winter, maar beter laat dan nooit. Volgend jaar ga je natuurlijk écht op tijd beginnen! Wij hebben goed nieuws voor je.

Als je je herkent in het bovenstaande en nu misschien de hoop hebt opgegeven, dan heb ik goed nieuws voor je: het is nog niet te laat! Met een goede balans van gezond eten en gevarieerd sporten kun je binnen 4-6 weken absoluut je fitness level een boost geven en zichtbare resultaten boeken. In dit artikel geef ik je alvast een paar tips voor een beachproof summer body en rekenen we af met mythes en valse beloftes!

Fabel: Van buikspieroefeningen krijg je een sixpack

De buik is bij veel mensen het belangrijkste aandachtspunt. Een sixpack is immers het toonbeeld van een summer body. Maar al maak je duizenden sit ups en crunches, je buikspek verdwijnt er niet van. Het is namelijk onmogelijk om lokaal vet te verliezen door middel van buikspieroefeningen. Je versterkt wel je core, maar je sixpack blijft verscholen achter dat vetlaagje. Om je sixpack zichtbaar te maken zul je dus vet moeten verbranden. En de enige manier om dat voor elkaar te krijgen is door meer calorieën moeten verbranden dan je tot je neemt.

Fabel: Cardio is de beste manier om vet te dumpen

Veel cardioapparaten geven aan in welke hartslagzone je moet trainen om in de vet te verbranden. En hoewel in je lichaam daadwerkelijk relatief meer vetten verbrandt in lagere hartslagzones wil dat niet zeggen dat je hiermee uiteindelijk het snelste van je speklaagje afkomt. Uiteindelijk telt je “caloriebalans”: meer calorieën verbruiken dan je inneemt. Dus hoe hoger de intensiteit van je training, des te meer calorieën je verbruikt. Wil je in korte tijd vet verliezen? Dan zal je vooral hard moeten trainen.

Feit: Krachttraining is beste manier om snel in shape te komen

Wil je de vorm van je lichaam veranderen? Dan hoef je je niet alleen te focussen op vet verliezen, maar ook op spieren kweken! De weegschaal verteld je niks over de vorm van je lichaam, dit wordt bepaald door de verhouding tussen spieren en vet. Dus kijk niet op een kilo meer of minder, maar begin met kilo’s te tillen. Squats, lunges en dead lift zijn de beste oefeningen om je billen en benen te shapen. Push ups, dead rows en shoulder presses helpen je om je bovenlijf snel in shape te brengen.

Feit: Functionele Training is effectiever dan traditionele krachttraining

De meeste sportscholen worden nog gedomineerd door traditionele fitnessapparatuur, waarbij elke spiergroep apart (“geïsoleerd”) wordt getraind. Zo kun je spier voor spier je ideale zomerlijf bouwen. Er is echter een snellere manier: functionele training! Met functionele training maak je natuurlijke lichaamseigen bewegingen waarbij verschillende spiergroepen tegelijkertijd worden gebruikt. Denk hierbij aan bewegingen zoals duwen trekken heffen draaien buigen en bukken. Omdat je meerdere spiergroepen tegelijkertijd aanspreekt is het rendement van je training veel hoger: je verplaats meer kilo’s per tijdseenheid, wat resulteert in meer kracht, meer spiermassa en meer calorieverbruik! Tenslotte gebruik je bij functionele oefeningen constant je buikspieren, waardoor deze op een natuurlijke manier worden versterkt. Dit bespaart je een hoop tijd aan sit ups en crunches!

Tijd voor actie? Zoek direct een club bij jouw in de buurt

Hopelijk hebben deze fabels en tips je nog meer gemotiveerd om de eindsprint richting jouw summer body te maken. Nu moet de kennis nog in de praktijk gebracht worden. Wil je deze zomer nog je doelen bereiken met een effectief trainingsprogramma? Dan is LXR® op jouw summer body geschreven. LXR® is een functionele training van 30 minuten die is ontwikkeld om snel zichtbare resultaten te boeken. Deze korte, maar intensieve training zorgt ervoor dat je vet verbrandt, spieren kweekt en je conditie verbetert. Zoek hier een club bij jouw in de buurt.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

LXR op Facebook LXR op Twitter LXR op Google Plus LXR op Instagram