Drie tips voor je eerste LXR® 30 minuten training

LXR® 30 minuten training

LXR® 30 minuten training

Gefeliciteerd! Je hebt de eerste stap gezet om je leefstijl een boost te geven en staat op het punt om je eerste LXR® 30 minuten training te gaan volgen. Want jij weet ook wel dat er geen toverdrank of “magic pill” bestaat die het werk voor je gaat doen. Je zult er toch echt zelf voor moeten werken, maar met LXR® heb je de juiste ingrediënten in huis gehaald om gemotiveerd te blijven en resultaten te boeken. Fall in love with the process and the results will come…

Wat kun je verwachten van een LXR® training?

LXR® is een functionele training die is gemaakt om jouw energielevel een boost te geven. Dit doen we door je een elixer te bieden van stevige high intensity krachttraining, gecombineerd met een training gericht op flexibiliteit en spierherstel. Deze twee uitersten vullen elkaar perfect aan in een leven waarin vaak veel van ons gevraagd wordt, zowel mentaal als fysiek: als je wilt pieken zul je ook aandacht moeten besteden aan herstel!

De volgende tips helpen je om je om je optimaal voor te bereiden op je eerste LXR® training.

 1. Prepare for Impact
  LXR® Strength is een functionele training met een hoge intensiteit. In 30 minuten worden kracht, core en conditie samen getraind. Uitdagende functionele bewegingen wisselen elkaar in hoog tempo af vanaf het moment dat je de LXR® bag op pakt: je voelt al je spieren en tegen het einde van de training raak je buiten adem. Maar dat geeft juist de resultaten waar we naar op zoek zijn! Onderzoek toont namelijk aan dat korte trainingen met een hoge intensiteit sneller resultaten opleveren: je verbrandt vet, ontwikkelt spierkracht en verbetert je conditie! 
  Dus: prepare for impact!
 2. Movement over Muscle
  Een LXR® training gaat verder dan spieren en calorieën: We train movement, not muscle  De  functionele bewegingen die we maken tijdens de training vertalen  zich naar je dagelijkse activiteiten en bewegingen: van een sprintje trekken naar de bus tot een zware tas de trap optillen. Geen “geïsoleerde” body builders oefeningen dus, maar total body bewegingen, waarbij je je armen, benen en je romp laat samenwerken. De fitness bag die we hierbij gebruiken daagt je  uit om je lichaam slimmer en efficiënter te gebruiken en zorgt ervoor dat je je buikspieren voelt bij elke beweging! 
 3. Unlock your body, Release your Strength
  Een LXR® training gaat niet alleen over het verleggen van je grenzen. Soms moet je juist luisteren naar je lichaam om sterker te worden. Met het LXR® Mobility trainingsprogramma besteden we aandacht aan flexibiliteit en mobiliteit met een combinatie van stretching en foam rolling.  Foam rolling is een zelf-massagetechniek die de doorbloeding in de spier stimuleert en kan helpen om  gevoelige “knopen” uit je spieren te masseren. In een stretch flow verlengen we de spieren die we met de LXR® foamroll hebben gemasseerd voor optimale flexibiliteit en een sneller spierherstel. 

Lees hier meer over de volledige workout of bekijk hier waar je de LXR® 30 minute training kan volgen.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

LXR op Facebook LXR op Twitter LXR op Google Plus LXR op Instagram