De 5 do’s en 5 don’ts voor je LXR® training

do's en 5 don'ts voor je LXR® training

Borke geeft je handige tips

Welke kleren trek je aan voor een LXR® training? Moet je eten voor de training of juist er na? Is het verstandig om tussendoor te drinken? Dit zijn vragen die vaak krijg als ik LXR® geef. De tips die geef zijn niet moeilijk. Ik vind dat je bij jezelf moet blijven anders werkt het niet. Of anders gezegd: dan ga je het niet volhouden. Hieronder geef ik jou alvast 5 do’s and don’ts waaraan je zeker wat hebt.


Welke kleding trek je aan tijdens een LXR® training?

Do: Zorg dat je kleding aan hebt waarin jij je happy voelt en dat je daarin lekker kan trainen. Dan kan je onbezorgd knallen en zweten. Let daarbij op wat ga je doen qua training en pas daar de kleding op aan. (Binnen schoenen als je binnen gaat sporten)

Don’t: Kleren die te kort zijn. Denk hierbij aan een T-shirt die je steeds naar beneden moet trekken. Hierdoor ben je meer bezig om jezelf goed te fatsoeneren dan dat je vrij kan bewegen. Te krappe shirts en shorts die zitten niet lekker en die schuren zijn niet plezierig.

Bekijk hier kleding van LXR® training op de webshop van House of Workouts.

Wat is de beste manier om te trainen?

Do: Varieer je training als je bijvoorbeeld alleen van groepslessen houdt doe andere lessen niet alleen 1 les soort. De reden zo blijft de les leuk en kom je niet in een sleur. Plus het lichaam moet wordt op verschillende manieren getraind.

Don’t: ‘s ochtends en ‘s avonds dezelfde les volgen. Waarom zou je dat doen? Behalve dat het leuk is maar qua trainingsprincipe is het totaal overbodig. Je wordt daardoor niet sterker of fitter.

Wat moet je eten voor een LXR® training?

Do: Als je gaat sporten eet je iets kleins en wat niet te veel vet, eiwit of voedingsvezels bevat. Eet een volkoren boterham met notenpasta of een klein deel van je maaltijd en eet de rest na het sporten.

Don’t: te zwaar eten of te spicy food. Dit kan problemen veroorzaken met je darmen en je maag tijdens het sporten. En daar zitten jij en je medesporters niet op te wachten 😉

Wat drink je tijdens het sporten?

Do: Hoe lang ga je sporten? Als je langer dan een uur gaat sporten dan is het slim om tijdens het sporten water te drinken. Doe dit al meteen aan het begin van de les. Als je dorst krijgt tijdens de les dan is dat al een teken dat je te weinig hebt gedronken. Het is sowieso belangrijk dat je 1,5 tot 2 liter vocht drinkt per dag.

Don’t: Sportdrankjes en gels kunnen je energie niveau op peil houden. Dit heeft alleen zin als je langdurig aan het trainen bent. Ben je korter bezig dan 1 uur dan is water voldoende.

Hoe belangrijk is ontspanning?

Do: Wanneer je voortdurend gestrest bent produceert het lichaam een grote hoeveelheid van het hormoon cortisol aan. Dit hormoon heeft en negatief effect op het herstel van het lichaam. Te veel cortisol stimuleert de afbraak van het spierweefsel. Iets wat je al helemaal niet wilt. Do: Ontspanning zoeken dit door middel van lezen, een wandeling door het bos of door de duinen, of kijk een leuke film.

Don’t: Keihard door sporten! Luister goed naar je lichaam.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

LXR op Facebook LXR op Twitter LXR op Google Plus LXR op Instagram